امروزه از روش های مختلفی برای جلوگیری از رسیدن صدا استفاده می شود که ما در این مطلب هر آنچه درمورد عایق صوتی را باید بدانید به شما منتقل می کنیم.
نصب عایق صوتی می تواند نقش جلوگیری از آسیب های ناشی از آلودگی صوتی در ساختمانهای مسکونی، اداری و صنعتی می باشد. نصب عایق صوتی برای دیوار، پنجره، سقف، درب و کف ساختمانهای آپارتمانی بسیار پر اهمیت است.
پر استفاده ترین عایق صوتی در ساختمان های مسکونی و … می باشد.که از انواع آن و روش های مختلف برای جلوگیری از رسیدن صدا را انجام می دهند.
عایق صوتی چیست ؟
در تعریفی ساده می توان گفت از آلودگی صوتی جلوگیری می کند و اجازه نمی دهد که صدا از طرفی به طرف دیگر برسد که باعث آزارو اذیت افراد مختلف شود.
عایق صدا : به پوشش هایی که به دیوار نصب شده اند و نقش جاذب صدا را بر عهده دارد.
عایق صوتی یک تکنولوژی نوین است و هر چه بیشتر می گذرد کیفیت و سازگاری آن با محیط زیست بیشتر می شود که نقش مهمی در ایجاد آرامش می شود.
انواع عایق صوتی :
- عایق صوتی دیوار مشترک
عایق صوتی استودیو
- توکار
فوم اکس پی اس (XPS)
فوم اسپری شونده پلی یورتان
عایق صوتی روکار
جدیدترین نوع از عایق برای ساختمان با عنوان و اختصار (STI) با کیفیت مطلوب و مناسب برای محیطهای صنعتی و مسکونی و نصب بر درب و پنجره و دیوار و سقف تولید و ارائه شده است.
عایق صوتی دیوار مشترک
این عایق برای جلوگیری از رسیدن مکالمات تلفنی صدای تلویزیون صحبت کردن و … می باشد که به منزل کناری بهترین اقدام استفاده از عایق صوتی دیوار مشترک است.
این نوع عایق بیشتر در آپارتمان ها و مناطق مسکونی قابل استفاده است.
روش های نوین برای تولید این نوع عایق :
- عایق پشم شیشه:
این نوع عایق قدیمی به صورت رولی و پنل تختهای وجود دارد.که ضخامت آن ۲۵ تا ۵۰ میلی متر است که این حالت متغیر می باشد.سهولت در استفاده و صرفه اقتصادی را میتوان از مزایای عایق پشم شیشه دانست.و مهم ترین عیب آن ایجاد حساسیتهای پوستی و تنفسی و مقاومت کم نسبت به رطوبت از مهم ترین معایب از آن شناخته می شود.
- عایق پشم سنگ:
پشم سنگ نیز جزء عایقهای قدیمی است و از نظر ویژگیها، مزایا و معایب شباهت زیادی به عایق پشم شیشه دارد.
- فوم پلی اتیلن:
این نوع فوم بسیار راحت بوده و با دستگاه خاصی بر روی محل مورد نظر استفاده می شود و ضخامت آن حدود ۳ سانتی متر است. و از معایب آن می توان این موارد را بیان کرد : بازیافت پذیر نمی باشد و نه می توان آن را جدا کرد و نه می توان آن را تعمیر کرد.
- پنلهای آکوستیکی:
فومهای آکوستیک در ضخامتها و چگالیهای مختلف وجود دارند که با توجه به نیاز هر پروژه برای صداگیری قابل استفادهاند. فومهای صاف، فومهای شانه تخم مرغی، فومهای منشوری و فومهای ترکیبی از جمله انواع پنلهای آکوستیکی هستند که برای صداگیری دیوار مشترک استفاده میشوند.
- عایقهای صوتی نانو الیاف:
یکی از روش های استفاده از عایق های صوتی استفاده از این نوع عایق بسیار پیشرفته است. این نوع عایق بسیار به روز و نوین بوده و هیچ کدامیک از معایب عایق های قدیمی را ندارد.این نوع عایق از نظر اقتصادی و کیفیت بسیار عالی بوده و از تمامی عایق های دیگر بهتر است.
عایق صوتی استودیو
این نوع عایق بیشتر برای ضبط و ساختن جلوه ای زیبا و هنری استفاده می شود که باعث می شود هم زیبایی را دارا باشد و هم صدا را محدود می کند.که جنس آنها از آکوستیک است.
آکوستیک به طور کلی در سه دستهی جاذبها، دیفیوزرها و دیفیوزر قرار داشته و تشکیل می دهند.
عایق صوتی توکار
عایق صوتی توکار در حین ایجاد سازههای ساختمان و ساخت وساز در بین قسمتهای مختلف دیوار، پنجره، سقف و کف برای جلوگیری از انتقال صدا تعبیه میشوند.
ورقه های یونولیتی صدا از این سبک صدا هستندکه در حین ایجاد سازههای ساختمان و ساخت وساز در بین قسمتهای مختلف دیوار، پنجره، سقف و کف برای جلوگیری از انتقال صدا تعبیه میشوند.
عایق صدا یا فوم اکس پی اس(XPS)
این نوع عایق صوتی علاوه بر عایق صدا، عایق حرارتی و رطوبتی نیز به حساب میآید. طول عمر و دوام بالای آن امکان استفاده از این عایق صوتی در سقف و کف را افزایش داده و از مصالح بسیار کاربری عایقکاری به شمار میآید.
مزایای فوم عایق اکس پی اس(XPS) :
- مقاوم در برابر جذب آب
- سهولت درحمل و نقل
- عایق بسیار خوب در برابر حرارت و صوت
- غیرقابل نفوذ در مقابل باکتری ها و عدم اجازه به رشد موجودات ذره بینی
- چگالی یکنواخت در تمام نقاط و ابعاد بسیار دقیق
- قیمت مناسب
- سرعت و دقت بالا در اجرا (کاهش زمان اجرای پروژه)
- ایمنی بالا به علت وزن سبک
- دسترسی و تعمیر آسان
- انعطاف پذیری
- کاهش هزینه حمل و نقل
- مقاومت استاندارد در مقابل آتش
- کاهش قابل توجه سر و صدا و آلودگی ها در محیط انجام پروژه
- سمی نیست و هنگام آتش گرفتن گازهای سمی تولید نمی کند.
- ضد کپک و باکتری است.
- عدم تجزیه با گذشت زمان
معایب فوم ایکس پی اس(XPS) :
به علت فشرده بودن این محصول نمی توان آن را به شکل موج برش داد تا در پستی و بلندی های موج ذوزنقه استفاده کرد.
کاربرد فوم (XPS) :
- فوم عایق در هسته میانی ساندویچ پانل ها
- عایق کاری نمای ساختمان ها
- عایق کاری دیوارهای دو جداره
- عایق کاری سردخانه ها
فوم اسپری شونده پلی یورتان
این فوم با ایجاد انفعلات شیمیایی تحت تاثیر مواد شده و فشرده می شوند که این نوع اسپری مانع انتقال صدا می باشد.از این نوع عایق صدا بیشتر برای درزهای ایجاد شده در کناره دیوار و سقف و پنجره استفاده میشود.
نوع کامپوزیت شده این نوع فوم با نام فوم بازیافتی ریباند سازگار با محیط زیست تولید و عرضه شده است. این محصول به صورت رولی بوده و متناسب با اندازه نیاز افراد قابل استفاده است.
- شیمی فوم :
محصول واکنش شیمیایی فوم پلی یورتان بر روی سطح سقف رخ می دهد. اختلاط دو جزء رزین و ایزو در نازل یک تفنگ اسپری انجام می گیرد و بر روی سطح سقف اعمال (اسپری) می شود و در نهایت فوم سخت تشکیل خواهد شد.
مزایای استفاده از فوم اسپری شونده :
- مقاومت در برابر اثرات بیولوژیکی، حلال ها و مواد شیمیایی.
- این فوم، در برابر بیشتر ترکیبات شیمیایی، مقاوم است. در این زمینه، این ماده نسبت به همهی موادی که به صورت تجاری در بازار قرار دارند، ویژگی های بهتری دارد. بهرحال، در هنگام انتخاب پوشش، همواره بررسی کنید که آیا میتوان این فومها را به همراه یک ماده شیمیایی خاص استفاده کرد یا خیر. بهتر است از سیستم ها و موادی استفاده شود که توسط تولید کننده پیشنهاد شده است.
- نصب سریع.
- سبک بودن، پیوسته بودن پوشش دهی.
- این ماده، آزموده شده و تایید شده است.
- این ماده، جزو دسته ای از مواد قرار میگیرد که در بازار بخوبی پذیرفته شده است و در کارهای ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد.
- این ماده دارای این ویژگی است که به هر سطحی می چسبد.
- با توجه به ویژگی های فوقالذکر، میتوان گفت که این ماده “یک محصول تطبیق پذیر” است. سهولت استفاده و زمان کم مورد نیاز برای ایجاد پوشش توسط این ماده، موجب محبوبیت زیاد این مادهی عایق اسپری شونده شده است.
عایق صوتی روکار
عایق روکار برای محیط داخلی محل مورد نظر قرار می گیرد که بر روی سقف دیواره ها و کف محل چسپانده شده و این نوع عایق بسیار زیبا و شکل نوینی را شکل می دهد که بیشتر در مناطق اداری قابل استفاده می شود تا محیط کاری اشخاص را به روز و بسیار زیبا کند.
عایق صوتی پنجره، کاغذ دیواری عایق صوتی و همین طور عایق صوتی استودیو از دیگر مصارف انواع عایق صوتی برای جلوگیری از انتقال صدا به محیط بیرون میباشند.
فناوری نانو در عایقهای صوتی روکار:
مزیتهای کلی عایقهای صوتی مدرن نسبت به عایقهای قدیمی شامل موارد زیر می باشد :
- کیفیت بالا و توانایی بیشتر عایقهای صوتی مدرن
- نیاز به ضخامت کمتر از این مواد که باعث بیشتر شدن فضای مفید ساختمان میشود.
اهمیت کاربرد عایق صوتی دیوار
عایق صوتی دیوار که در انواع مختلفی مانند عایق صدای دیوار مشترک و همین طور عایق صوتی درب داخلی ساختمان بررسی شد در جلوگیری از انتقال صدا به محیط اطراف بسیار تاثیر دارد. امروزه از این فناوری برای شرکتها و ساختمانهای آپارتمانی بهره میبرند.